Vyberte si nejlepší destinaci pro city break aneb kam za hezkým podzimem

Dny se zkracují, rána jsou chladná a často prší. Děti se vrátily do školních lavic a rodičům začal klasický kolotoč, který bude trvat až do příštího léta. Září je tak ideální měsíc, jak uniknout před každodenní rutinou a prodloužit si léto prostřednictvím city breaku neboli krátkého pobytu v některé z evropských destinací. A jaké jsou nejlepší víkendové destinace pro letošní podzim?

Dovolená, která prochází žaludkem

Jste společenští a máte rádi nejrůznější kulturní a společenské akce? Doporučujeme navštívit mnichovský Oktoberfest. Šestnáct dní trvající slavnosti piva s bohatým doprovodným programem, vybranými lahůdkami, pivními suvenýry a místními lidmi převlečenými do tradičních krojů bude pro vás jistě nezapomenutelným zážitkem. Kromě největšího pivního festivalu nabízí Mnichov neskutečné množství památek, muzeí a galerií.

Pokud pivu neholdujete, ale naopak máte zálibu ve vínu, mohl by vás zaujmout kyperský festival vína v Limassolu. Jeho součástí jsou také například ukázky šlapání hroznů, výstava historických láhví a samozřejmě možnost ochutnávky.

Na knedlíkový festival zavítejte za našimi sousedy do Rakouska. V nádherném horském středisku St. Johann tak můžete ochutnat knedlíky nejrůznější příchutí a tvarů, a přitom se zaposlouchat do doprovodného vystoupení hudebních umělců.

Vypravte se za dávnými časy do Říma

Jestliže milujete historii, zavítejte do Říma. Dávná minulost na vás bude dýchat při každém vašem kroku. Impozantní Koloseum připomínající gladiátorské souboje i dnes ohromuje svou jedinečností a monumentálností. Stejně tak Pantheon, chrám původně zasvěcený všem bohům, je dodnes považován za nejzachovalejší antický chrám Říma.

Při procházce staletými uličkami nevynechejte ani Fontánu di Trevi či Španělské schody. Třešničkou na dortu bude jistě návštěva Vatikánu – městského státu v srdci Říma. Jedno z nejznámější a nejvýznamnějších uměleckých děl je k vidění v Sixtinské kapli v Apoštolském paláci.

Řím nabízí kromě jedinečných památek také nekonečné množství muzeí a galerií, a jestliže vás nakonec historie přeci jen omrzí, učaruje vám jistě výjimečně dobrá italská gastronomie. 

Na skok k sousedům

Pokud nemáte rádi příliš daleké cesty nebo létání, prozkoumejte unikátní města u našich sousedů v Polsku. Na dvanácti ostrůvcích na řece Odře se rozprostírá nádherné historické město Vratislav. Srdce města tvoří Rynek, jedno z nejkrásnějších náměstí Evropy. Nevynechejte ani ostrov Tumski s Vratislavským dómem. Pokud navíc dorazíte večer, možná narazíte na muže v plášti a cylindru, jak ručně zapaluje pouliční plynové lampy. V neposlední řadě je Vratislav domovem více než tří set malých bronzových trpaslíků rozesetých po celém městě. Každý trpaslík má svůj vlastní příběh a při jejich hledání se dostanete na všechna zajímavá městská zákoutí.

V blízkosti českých hranic leží další nádherné královské město Krakov. To bývá někdy opomíjeno, přitom má turistům skutečně co nabídnout. Město ležící na řece Visle je plné historický budov, krásných domů, náměstí a kostelů, parků, romantických uliček a výborných restaurací. Na vše pak shlíží Wawelský hrad.

Pohodlí při cestování

Krátké pobytové cesty do městských destinací nabízejí relax, únik od každodenní rutiny, ale také příležitost poznat nové kultury, historii či místní gastronomii. V dnešní době můžete cestovat pohodlně a bez přestupů do mnoha evropských destinací. Kromě nejčastěji navštěvovaných měst, jakými jsou Londýn, Paříž či Barcelona se můžete poměrně rychle přesunout do Kodaně, Edinburghu, Sofie či Tirany.

Dovolali jste se českému lékaři

Cestování nebylo nikdy jednodušší. A co dělat, kdyby vás potkaly nečekané zdravotní obtíže? Díky službě „Český lékař na telefonu“ se pomocí telefonu, chatu nebo online videa spojíte s česky hovořícím lékařem, s nímž můžete probrat své zdravotní problémy a který vám následně poradí další postup, případně vystaví e-recept. Před cestou si jen ověřte, zda vaše cestovní pojištění tuto službu nabízí, a pak si už jen užívejte a relaxujte.

(mraf)

Zdroj:

www.ervpojistovna.cz/cs/lehci-zdravotni-potize-v-zahranici

Líbí se Vám tento článek?
Hlasy: 0
Sdílení a tisk
X
ODESLAT
Nejčtenější novinky
Čína a Mongolsko: výběr očkování nepodceňujte!

Čína a Mongolsko: výběr očkování...

Mezi základní očkování pro každého cestovatele...

Střevní potíže po návratu z dovolené nepřehlížejte!

Střevní potíže po návratu z dovolené...

Nemoc cestovatelů Montezumova či Faraonova pomsta...

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a pavouci

Nebezpečná setkání: jedovatí hadi a...

Hadi obecně obývají prakticky všechny kouty naší...

Naposledy položené dotazy
Naposledy navštívené dotazy
Novinky

Vyberte si nejlepší destinaci pro city...

Dny se zkracují, rána jsou chladná a často prší....

Necestujte daleko, krásy najdete i u...

Slovensko – země Jánošíka, brynzových halušek a...

Láká vás netradiční cestování? Co...

Sníte o exotické dovolené, při které se podíváte...

Zpravodaj

Přihlaště se k odběru zpravodaje,
Váš email můžete zadat zde:

Zadáním a odesláním své e-mailové adresy dáváte souhlas se zasíláním elektronockého zpravodaje a s podmínkami.